méregtelenítés gyógynövények segítségével

Mik lehetnek ezek a természetes ízesítők? Citromfű, bazsalikom, méz, gyümölcsök… Na de ne szaladjunk ennyire előre!

Sokan keresnek meg minket azzal a problémával, hogy bár szeretik a gyógyteákat, nehéz megszokniuk, hogy elhagyják a citromlevet és cukrot, amivel eddig ízesítettek. Hisz a hatékony fogyáshoz, méregtelenítéshez és alapjában véve az egészséges életmódhoz mindenképp szükség van a mesterséges ízfokozók és a „fehér méreg” a cukor elhagyására. Na, de hogyan? – teszik fel sokan a kérdést.

Bizonyára sokan vagyunk, akik évek, sőt évtizedek óta cukorral és citromlével isszuk a teánkat. Tudjuk, hogy nem egészséges, sőt az igazi tea-ízt is elrontja. Mégis hozzászoktunk. Le szeretnénk róla mondani, de eddig még nem tudtuk, hogy hogyan tegyük. A váltás kulcsa a fokozatosság.

Az egészséges életmódhoz a méregtelenítéssel juthatunk el

A méregtelenítés során fokozatosan szoktatjuk le a szervezetünket a káros anyagokról, ízfokozókról. Többek között a cukor
ról vagy mesterséges citromléről is. Ez a „leszokás” nem megy egyik napról a másikra, viszont ezekkel a hatékony praktikákkal megkönnyítik a folyamatot.

Vesd be a praktikák valamelyikét minden 2. teádnál 2 hétig. Majd alkalmazd 2 hétig a következőképp: 1 nap cukor-citrom, 2. nap természetes ízesítés, 3. nap természetes ízesítés, 4. nap cukor-citrom…és így tovább. Amikor az 5. héthez érsz, akkor pedig hagyd el teljesen a mestérseges ízfokozóként szolgáló cukrot és citromlevet. Meglátod, a folyamat végére olyan kreatívan és változatosan fogsz ízesíteni természetes alapanyagokból, hogy soha többé nem lesz kedved mást használni.

   Az alábbi praktikákat külön-külön, de együtt is alkalmazhatod. Így lesz igazi ízkavalkád a reggeli teádból.

1. Citromlé helyett friss citrom, friss lime

2. Cukor helyett méz

3. Ízesíts extra fűszerrel vagy gyógynövények, melyeket felhasználhatunk ízesítésre : fahéj, bazsalikom, szegfűszeg, citromfű

4. Ízesíts friss gyümölcsökkel: eper, kiwi, narancs, banán, áfonya, alma, barack

 

a Tea-Kúra csapata