A fogyókúra első lépése a méregtelenítés

A külsőnkre, szépségünkre és higiéniára napi szinten odafigyelünk. Tisztálkodunk, sminkelünk vagy akár szép új ruhákat veszünk. Pont emiatt az igény miatt szeretnénk csinosabbak, fittebbek lenni. De nem mindig sikerül. Vajon miért?

 

Ahogy fentebb említettük nagy figyelmet szentelünk a külsőnkre. Fontosnak tartjuk, hogy tiszta legyen a bőrünk, hogy ne legyenek rajtunk pattanások vagy akár kellően puha és sima legyen az arcunk. Vajon ugyanennyi időt töltünk el azzal, hogy a belső szerveinket, a szervezetünket is megtisztítsuk?

Sajnos a kutatásokból az derül ki, hogy nem. Pedig bizony a salakanyagok és méreganyagok szervezetünkben is épp úgy felgyülemlenek, mint a hajunkon a zsírosodás vagy a körmünk alatt a kosz – ha nem mosunk kezet. De az átlag ember nem gondol arra, hogy valamiféle belső tisztítást is végeznie kellene. Főleg akkor, ha fogyókúrára szánja el magát.

És olyan esetet is gyakran látunk, hogy valaki egyszerre akar mindenbe belevágni. Elkezd diétázni, sportolni, de mellette méregtelenít is. Majd egyik trendről a másikra vált. És így nem éri el a kívánt eredményt. A diétázásnak és a fogyókúráknak is szervezetten, türelmesen kell nekikezdeni. És ennek első lépése a méregtelenítés. 

"Az emberek az életstílus-változtatásaikkal olyanok, mint az elefánt a porcelánboltban. Elkezdenek edzeni, mellette diétázni, közben időszakosan böjtölnek, valamint leállnak az alkoholizálással. Szokj le a leszokások és rászokások halmozásáról! A szokások kialakulásához idő kell. Egyszerre egy dologba vágj bele, és fókuszálj kizárólag arra! Csak így lehet hosszan tartó változásokat elérni."

Dan Maggs

Hogyan kezdjek neki?

A tisztítókúrád alatt főként zöldségeket és gyümölcsöket fogyassz

  • Lehetőleg kerüld a tejtermékeket, mirelit-kaját, gombákat és cukros üdítőket, édességeket
  • Figyelj oda a megfelelő mennyiségű folyadék-fogyasztásra: legalább napi 2 liter víz
  • Legalább napi 30-60 percet mozogj
  • Kávé és alkohol fogyasztása egyáltalán nem javasolt
  • Fogyassz méregtelenítő teát: 21 napos Tisztító Tea-Kúra

Egy belső tisztítás, méregtelenítés olyan fajta kezdőlöketet ad, mellyel már stabilabban vághatsz bele a fogyókúrádba. De fontos, hogy csak akkor kezd el, ha 18 éves elmúltál és nem küzdesz semmilyen fennálló betegséggel. Amennyiben bizonytalan vagy, kérd ki kezelőorvosod véleményét!

Dr. Molnár Csaba (diagnosztikai szakorvos, természetgyógyász) szakértőnk legalább 21 napos (azaz 3 hetes) tisztító-kúrát javasol. Véleménye szerint ezt kétszer, akár háromszor is megismételhetjük egymás után a tartós eredmény elérése érdekében. 

A méregtelenítésnek számos egyéb módja is lehet, melyek kiegészítésként is használhatóak. Ilyenek például:

  • szaunázás
  • masszázs
  • orvosi beöntés
  • léböjt kúra

A méregtelenítés hasznos lehet számos egyéb probléma esetén is. Viszont egy fogyókúra előtt mindenképp érdemes időt szánni rá a tartós eredmény elérése érdekében. Sok sikert kívánunk hozzá!

tisztító tea-kúra

21 napos Tisztító Tea-Kúra

Gyógynövény tartalom: csalán, borsmenta, maté tea, gyermekláncfű, narancshéj, aranyvesszőfű, koriander

A 21 napos Tisztító Tea-Kúra programunkról számos pozitív visszajelzést kaptunk….
“A Tisztító Tea-Kúra 6. napjánál tartok, de már most érzem a hatását. Teljesen meg vagyok elégedve vele és másnak is szívesen ajánlom.”
„Az influenzából lábadoztam, mikor rátaláltam a teára. Nekem már pár nap alatt is csodás eredményeket hozott. Nagyon hamar felépültem.”
„ Felnőtt korom ellenére egy ideje pattanások jelentek meg rajtam. Már 2 hete iszom a Tisztító teát és nagyon bevált!"